Op weg naar Barefoot

Op 12 september 2015 vertrokken Anna Nantawi en Ketoera Aparaka richting India.

De dames waren enthousiast maar toch een beetje zenuwachtig. Op het ACT Suriname kantoor hebben de teamleden de dames voorbereid op de reis door het bekijken van filmpjes over wat te verwachten tijdens het reizen tot het maken van een plakboek met reisstappen. Dit alles is constant vertaald naar het Trio en Sranan.

Voor Aparaka zijn de indrukken enorm. Aparaka, 44 jaar, kwam op 10 augustus jl voor het eerst naar de hoofdstad van Suriname, Paramaribo, om haar paspoort aan te vragen en haar visum voor India in orde te maken.

Zoveel mensen verteld ze lachend wanneer ze gevraagd wordt wat ze er van vond. ‘Ik was een beetje bang. Maar Anna en de mensen van ACT hebben me veel verteld. Ik ben nu niet meer bang, ik vind het leuk in de stad.’

Op de vlucht naar Nederland zijn er ook vrienden van ACT Suriname aanwezig. Zij vinden het spannend en zullen ook helpen instructies te geven bij de overstap, zeggen ze.

Er is telefonisch contact geweest met de dames tijdens de transit op Schiphol vóór de vlucht naar India. Anna vertelt dat ze het reizen leuk vinden. ‘Alles is goed gegaan. We hebben lekker gegeten.’ We moesten ook iedereen in Suriname groeten. De groeten van Anna en Ketoera!