Beleefdheidsbezoek ministerie van  Buitenlandse Zaken

Op 10 september 2015 bracht een delegatie van ACT Suriname een beleefdheidsbezoek aan de directeur van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, mevrouw Ellen Naarendorp.

De delegatie bestond uit Minu Parahoe directeur van ACT Suriname, Steven Leeflang  pr officer, Anna Nantawi en Ketoera Aparaka uit het inheemse dorp Tepu en Mike Jaachpi, vertaalster uit het inheemse dorp Kwamalasamutu.

Het beleefdheidsbezoek was in het kader van de afvaardiging van Nantawi en Aparaka naar de ‘Solar Engineer’ training van de Barefoot College in India.

De dames werden warm welkom geheten door de directeur. Mevr. Ellen Naarendorp vertelde aan Nantawi en Aparaka dat zij het een hele moedige stap vindt dat ze het aandurven naar India af te reizen. Ze vroeg de vrouwen hun best te doen en Suriname goed uit te dragen. ‘Jullie zijn een voorbeeld voor vrouwen uit het binnenland.’

Het ministerie van Buitenlandse zaken zal via de Ambassade in New Delhi de verrichtingen van de vrouwen volgen. Ook zullen de vrouwen waar nodig op de steun van het ministerie mogen rekenen.

Vlnr: Ketoera Aparaka, de Minister van Buza Suriname  Niermala Badrising, Anna Nantawi en de directeur van Buza Ellen Naarendorp

Vlnr: Ketoera Aparaka, de Minister van Buitenlandse Zaken Suriname Niermala Badrising, Anna Nantawi en de directeur van het ministerie van Buitenlandse Zaken Ellen Naarendorp

 

De minister van Buitenlandse Zaken Niermala Badrising maakte tijd vrij om de vrouwen te ontmoeten en ze succes toe te wensen. De minister zei dat ze onder de indruk is van Nantawi en Aparaka. Ze hoopt dat ze de training met succes afronden. De vrouwen zijn alvast uitgenodigd door de directeur van Buitenlandse Zaken om bij terugkeer verslag te doen van hun training in India.