Kinderboekenfestival van start.

Vandaag, maandag 23 maart 2015, ging het kinderboekenfestival van start op het beurs terrein van de Kamer van Koophandel in Suriname. ACT Suriname ontving tegen 8.30 in de morgen de eerste groep leerlingen in haar stand voor de “reis’ naar zuid-Suriname. Katia Delvoye beet de spits af.

Katia verhalen verteller

Katia Delvoye bezig met de eerste groep leerlingen

 

Delvoye: De leerlingen stappen meteen in het onderwerp. Als ik vragen stel roept soms de hele klas het antwoord. Ik vroeg bij voorbeeld als de mensen in de dorpen ziek worden waar moeten ze dan hun medicijn halen? Ik kreeg een oorverdovend “het Bos” toegeroepen. Dat stemt goed. We hebben veel aanschouwelijk materiaal en kunnen onze vertellingen heel levendig maken.

Wuta en Xanegay met Klas

Wuta bespeelt een inheemse blokfluit en Xanegay Sabajo leest voor uit “De leerling van de Sjamaan”

Wuta een inheemse verhalen verteller en planten kenner bespeelde een inheemse bamboe fluit in traditionele  kleding, tijdens de voorlees sessie van Xanegay Sabajo. De kinderen leken bijna betoverd, ze werden stil en gingen helemaal op in het verhaal.  Sabajo leest voor uit De Leerling van de Sjamaan, een de publicaties van ACT die ook te koop is tijdens het festival.
Het Kinder Boeken Festival duurt tot 28 maart 2015. ACT staat in stand nummer 32.  Tijdens het scholen programma  bezoeken per dag 180 leerlingen  de stand van ACT   Op de beurs worden kinderboeken gepubliceerd door ACT tegen een gereduceerd tarief verkocht.