Intentieverklaring getekend tussen de granman der Matuariers en ACT Suriname

Vanaf heden, heeft het Amazon Conservation Team Suriname, een nieuwe werklocatie bij.

De granman der Matuariërs, dhr. Leslie Valentijn heeft hedenochtend een intentieverklaring getekend met de stichting ACT.

DSC_0402Tijdens deze gelegenheid hebben beide partijen aangegeven te streven naar projecten binnen het kader van natuurbehoud en duurzame ontwikkeling van de gemeenschap aan de Boven- Saramaccarivier, m.n. vanaf Bethel tot Vertrouw.

Deze samenwerking vloeit voort uit een project met Stg. Avittiemauw, die ACT-S in het gebied heeft geintroduceerd. Op het moment van de ondertekening waren de bevriende Edgar Davids, en de granman der Trio’s, Asongo Alalaparu, aanwezig. Zo ook de Operations Director van ACT Headquarters, Liliana Madrigal. Allen benadrukten dat wederzijds respect en goede communicatie belangrijke randvoorwaarden zijn voor een vruchtbare samenwerking.

vlnr: Gerda Beely (Stg. Avittiemauw), Matawai Granman Leslie Valentijn, ACT-Suriname Directeur Minu Parahoe, ACT kartograaf Rudo Kemper, en Edgar Davids.

vlnr: Gerda Beely (Stg. Avittiemauw), Matawai Granman, Leslie Valentijn, ACT-Suriname Directeur, Minu Parahoe, ACT kartograaf Rudo Kemper, en Edgar Davids.

Voor granman, Leslie Valentijn, zijn de programma’s rond traditionele gezondheidszorg, cultuurbehoud en verhoging van inkomsten belangrijk. Te Boslanti, is tijdens een krutu in januari 2016 besloten om ACT Suriname formeel welkom te heten als partner.

Edgar Davids gaf in zijn spreekbeurt aan Surinaamse initiatieven te willen ondersteunen die vervuiling tegengaan en educatie en gezondheidszorg regarderen. Hij is ook geinteresseerd in het identificeren en ondersteunen van sporttalenten.

Volgens Liliana Madrigal, was het een uitzonderlijk moment om twee granmans aan tafel te hebben. Ze kijkt uit naar een hechtere relatie met wederzijds respect tussen ACT en de Matuariërs.

Minu Parahoe, directeur ACT Suriname, bedankte de Matawai’s via de Stg. Avittiemauw en de granman voor de goede relatie die in korte tijd is opgebouwd.