@ Barefoot

Anna Nantawi en Ketura Aparaka uit het inheems dorp Tepu , in het zuiden van Suriname zijn na 1 maand helemaal ingeburgerd in Rajasthan, India.
“Het was even wennen maar we hebben het naar onze zin” vertelt Nantawi.
“De lessen zijn heel leuk. We moeten wel goed opletten. We leren heel veel. Wat we hier leren kunnen we zeker gebruiken in Tepu.”

Nantawi en Aparaka volgen de lessen in India via het systeem van Barefoot zonder dat die in hun eigen taal, Trio worden verzorgd. Ze hebben dames uit verschillende landen ontmoet op Barefoot College en vrienden gemaakt. Na de lessen kunnen de dames in de buurt van Barefoot college wandelen. Er is ook tijd voor sporten. Nantawi en Aparaka hebben gevoetbald met de vele vrienden die ze gemaakt hebben.

De dames vertrokken op 12 september 2015 naar India voor het volgen de Solar Engineer training aan the Barefoot College.
De training duurt tot maart 2016. Nantawi en Aparaka zullen na terugkeer zonne-energiesystemen kunnen opzetten, onderhouden en repareren. Daarnaast zullen de dames als trainer functioneren en de opgedane kennis overdragen. De trainingsmogelijkheid voor de dames uit Tepu, zuid Suriname, vloeit voort uit een samenwerking tussen ACT Suriname, Barefoot College en de Indiase overheid.